240128_HB-Venhorst1

De “VAR” redt Hapse Boys!

Op zondagmiddag 28 januari 2024 staat het duel tussen Hapse Boys en Venhorst op het programma. Beide teams staan vlakbij elkaar op de ranglijst in het rechterrijtje. De omstandigheden waarin beide teams deze zondagmiddag elkaar treffen zijn ook optimaal: een heerlijk zonnetje en een prima temperatuurtje van 15 graden. En ook het wedstrijdformulier van Hapse Boys toont aan dat de Groen-Zwarte formatie volledig en fit aan de meet kan verschijnen. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een prima voetbalmiddagje.

In de 5e minuut kan de eerste mogelijkheid voor Hapse Boys worden opgetekend: Tom Meijer heeft een prima individuele actie in huis waarbij hij zichzelf knap vrij slalomt door het centrum van de Venhorst-verdediging maar Tom wacht te lang om het beslissende schot af te vuren waardoor een Venhorst-verdediger zijn uiteindelijke inzet kan blokken. Vijf minuten later komt de Hapse verdediging goed weg: een afstandsschot van de Venhorst-linksbuiten kan Hapse Boys-keeper Bjorn Hesen weliswaar naar buiten wegboksen waarna bij de inzet van de Venhorst-rechtsbuiten de bal gelukkig voor de Boys voorlangs vliegt naast de linkerpaal. Hapse Boys ontwikkelt naarmate de eerste helft vordert een steeds groter veldoverwicht met dito kansen. Zo creëert aanvaller Mel Hendriks een mooie gelegenheid op de rand van de zestien van Venhorst om uit te halen maar ook hij wacht te lang daarmee waardoor de mogelijkheid verloren gaat. Wouter Peeters Weem heeft in de 18e minuut een prima schot vanaf de zestien in huis maar de Venhorst-goallie pareert de bal knap over de deklat tot hoekschop. Ook hierna blijven de gastheren gevaarlijk met schoten vanaf net buiten de zestien maar de ballen vliegen steeds net naast of over het Venhorst-doel. Ook de diverse hoekschoppen van de Boys leverden geen resultaat op. Incidenteel kan Venhorst zich ontworstelen aan de Hapse druk: de grootste mogelijkheid na 30 minuten ontstaat na een geweldige individuele actie van de linksbuiten van Venhorst: hij passeert op snelheid en techniek drie Hapse verdedigers maar stuit uiteindelijk op de Hapse keeper Bjorn Hesen die de inzet onschadelijk kan maken. Hapse Boys heeft dan wel het betere van het spel in deze eerste helft maar mag blij zijn dat keeper Bjorn Hesen in de slotfase zijn doel afdoende verkleint waardoor bij de gevaarlijke inzet van de Venhorst-spits de bal rakelings voorlangs vliegt. Een laatste grote mogelijkheid voor Hapse Boys is net voor het rustsignaal van de scheids: een prima voorzet vanaf links door Wouter Peeters Weem hoeft door spits Tom Meijer alleen maar op doel te worden gekopt maar hij geeft de bal helaas niet de goede richting mee.

Na de thee is de eerste grote mogelijkheid voor Venhorst: de Hapse verdediging mag blij zijn dat de Venhorst-spits zijn vizier niet goed afgesteld heeft want opnieuw vliegt de bal rakelings langs de linkerdoelpaal naast keeper Bjorn Hesen. Wat de Hapse supporters al aangaven tijdens de rust: als je zelf de kansen niet benut dan zal de tegenstander dat wel gaan doen. En inderdaad gaan de gasten in het tweede bedrijf opportunistischer te werk. Zo veroveren ze zelfs in de 6e minuut van de tweede helft hun eerste hoekschop van de wedstrijd! Gelukkig voor Hapse Boys zijn deze hoekschoppen meestal een prooi voor de lange Hapse verdedigers of keeper Bjorn Hesen dus echt gevaar komt hier niet uit naar voren. Maar wel is het spelbeeld in het tweede bedrijf omgekeerd aan het eerste want nu is het Venhorst dat de druk opvoert. De Boys komen nog maar sporadisch voor het Venhorst-doel. Het is in deze tweede helft dan ook voornamelijk verdedigen geblazen voor de Boys. De diverse doorgevoerde invalbeurten aan Hapse zijde brengen het spelbeeld helaas ook niet naar een hoger niveau. Langzaam maar zeker gaan de toeschouwers van beide zijden zich conformeren aan een puntendeling, iets wat het spelbeeld dan ook het beste rechtvaardigt.

Tot de 89e minuut!
Bij een toegekende vrije trap rechts op het middenveld voor Venhorst wordt de bal richting de tweede paal voor het doel van Bjorn Hesen geplaatst. Bjorn gaat richting de bal maar op het laatste moment twijfelt hij en gaat terug in zijn doel. Zijn verdediger, Stef Thijssen denkt dat Bjorn de bal zal opvangen wat dus niet gebeurt. De bal belandt op het hoofd van de Venhorst-spits die deze in de uiterst rechtse hoek van het Hapse doel kopt: 0-1! Alles wat Venhorst is juicht om dit fraaie doelpunt…… totdat “de VAR” hier een stokje voor steekt! Er is buitenspel geconstateerd door de assistent-scheidsrechter en daarom heeft hij zijn vlag ophoog gestoken. Scheidsrechter Pascal Marcelissen gaat uitleg vragen bij zijn assistent die hem tekst en uitleg geeft van de door hem waargenomen situatie. De scheidsrechter gaat hierin mee en keurt de treffer af. Uiteraard tot groot ongenoegen van de gasten. Hierna ontstaat een periode die het beste kan worden omschreven als een “struggle to survive” voor Hapse Boys. De Boys hebben hierbij ook nog de pech dat deze scheidsrechter bij alle blessurebehandelingen in de tweede helft zijn horloge op “on hold” blijkt te hebben gezet. Maar na ruim 105 minuten blaast hij uiteindelijk de wedstrijd tot een einde. Een uiteindelijk toch zwaarbevochten maar terechte puntendeling. Al zullen de gasten uit Venhorst het niet hiermee eens zijn!

Hapse Boys 1 – Venhorst 1  0 – 0