Hapse Boys ontberen een “Bomber”

Vanwege de dit weekend teruggedraaide klok en daardoor de sneller invallende duisternis trapt op deze zondagmiddag 31 oktober 2021 het team van Hapse Boys al om 14.00 uur af op bezoek bij het Gennepse Vitesse’08. Vitesse beschikt over een kunstgrasveld wat voor de Hapse bezoekers enerzijds wel wennen zal zijn maar anderzijds ook wel weer plezierig omdat op “zaalvoetbalniveau” kan worden geacteerd. De welbekende vervelende polletjes en oneffenheden ontbreken nu namelijk.

Na een aftastende beginfase is het Vitesse’08 dat het eerste kansje laat aantekenen in de 7e minuut: met een geplaatst schot mikt de rechterspits de bal met zijn linkervoet net over de deklat boven keeper Dirk Thijssen. Enkele minuten later is het Hapse Boys dat dicht bij de openingstreffer komt: Willem de Haas wordt op rechts goed diep aangespeeld maar zijn afronding laat te wensen over, daar waar een breedtepass op zijn spits een betere optie was geweest. Zo zijn er in het eerste halfuur aan beide zijden gevaarlijke momenten op te tekenen, o.a. uit strak genomen hoekschoppen. Jammer is het dat linksbuiten Rens Thijssen bij veel van zijn veelbelovende acties de nodige tijd nodig heeft een beslissing te nemen in waar naartoe met de bal. Hierdoor geeft hij zijn verdediger steeds de mogelijkheid de bal te ontfutselen.
Na een half uur spelen wordt een vrije trap toegekend aan Vitesse’08 even buiten de zestien voor het Hapse Boys doel. De bal wordt weliswaar hard maar houdbaar voor keeper Dirk Thijssen ingeschoten maar Dirk weet de bal niet afdoende te verwerken: 1-0.
De Hapse bezoekers krijgen echt wel mogelijkheden om gevaarlijk te worden in het strafschopgebied van de tegenstander maar de aanvallen ontberen zelfvertrouwen. Zoals in de 42e minuut als Rens Thijssen de bal panklaar breed kan leggen op de vrijstaande Emiel Jans. Emiel knalt de bal echter te gehaast over het vanghek achter het Vitesse-doel!
Diep in de extra tijd van de eerste helft kunnen de gastheren hun voorsprong zelfs verdubbelen: uit een soepel lopende aanval vanaf rechts kan de Vitesse-spits uit de lage voorzet Dirk Thijssen van dichtbij verrassen: 2-0.

In de tweede helft is Rens Thijssen in de kleedkamer achtergebleven vanwege een enkelblessure. De Boys komen feller uit de startblokken in het tweede bedrijf en dat werpt al meteen zijn vruchten af in de 3e minuut: na energiek doorgaan over de rechterflank kan Willem de Haas een afgemeten voorzet geven op Wouter Peeters Weem. De bal bereikt Wouter echter niet omdat de laatste man van Vitesse de bal in eigen doel werkt. 2-1.
Het spelbeeld lijkt vervolgens weer op dat van de eerste helft: kansjes, hoekschoppen en vrije trappen over en weer zonder noemenswaardige hoogtepunten. De meest opvallende: gevaarlijk voetballend uitverdedigen van Dirk Thijssen wat ternauwernood goed gaat, een knappe actie van Willem de Haas die uiteindelijk stuit op de Vitesse-goallie en de Vitesse rechtsbuiten die de bal bij zijn schot rakelings over het Hapse Boys doel ziet vliegen.
In de 33e minuut wordt de bal tegen de arm van een Vitesse-speler in de zestien gespeeld en al wat Groen-Zwart is roept om een penalty maar de overigens uitstekend leidende scheidsrechter Schelsema ziet er geen been in om er een strafschop voor te geven.
Toch wel een vreemde beslissing!
Een gelijkspel had ook een goede afspiegeling geweest van deze wedstrijd want de teams verschilden niet veel van elkaar. In de slotfase is Emiel Jans nog tweemaal dicht bij die gelijkmaker uit een vrije trap en een afstandsschot maar het mocht niet baten. En als Vitesse in de laatste minuten de wedstrijd definitief in het slot gooit door de 3-1 binnen te schieten is het pleit beslecht voor de Boys. Hapse Boys moet dan ook dringend op zoek naar een type Gerd Müller, der Bomber, iemand die de ballen in het netje schiet want dat is ook na deze wedstrijd de Boys nog niet gelukt!

Vitesse’08 – Hapse Boys 3 – 1
Doelpunt: eigen doelpunt Vitesse’08