P1070415

Hapse Boys opteert naar nieuw nationaal record!

Op een stralend zonnige zondagmiddag 14 april 2024 treedt het Eerste elftal van Hapse Boys aan tegen de gasten uit Heijen. Heijen staat met 21 punten en 21 wedstrijden gespeeld op een 11e positie op de ranglijst terwijl Hapse Boys hieronder staat met 19 punten maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. Het is de gastheren er daarom alles aan gelegen deze wedstrijd in een overwinning om te zetten temeer omdat er al een “degradatie-spook” rondwaart.

De toss (uitgevoerd onder leiding van scheidsrechter Bas Kolenberg) wordt gewonnen door de aanvoerder van Hapse Boys en dus speelt de thuisclub traditioneel de eerste helft van de kantine af om dus in de tweede helft de optimale ondersteuning te kunnen verwachten van het thuispubliek als richting de eigen aanhang kan worden gespeeld (De Groen Zwarte Wand).

De gasten trappen af en proberen de eerste combinaties op de mat te leggen echter al snel wordt balverlies geleden en wordt vanuit het middenveld rechtsbuiten Rens Thijssen “gelanceerd”, Rens sprint zijn linksback-tegenstander er meteen op snelheid uit en met een verwoestend hard schot knalt hij de bal rechts onderkant lat en verschalkt hij de Heijen-goallie: 1-0. In de Hapse dugout wordt deze goal geklokt op 35 seconden: wellicht een nieuw nationaal record!!!

Na de aftrap meteen na deze snelle goal zijn de gasten uit Heijen echter geenszins aangeslagen en zoeken meteen de contra-attack, tot verrassing van de Hapse defensie. De Heijen-spits kan zelfs tot de rand van de Hapse zestien doorbreken alvorens hij onreglementair tot staan gehouden kan worden. De schreeuw om een rode kaart (doorgebroken speler) is dan ook begrijpelijk echter de scheids gaat hier niet in mee. Een vrije trap is zijn beslissing. Er zijn dan dus al 3 minuten gespeeld! De toegekende vrije trap levert voor Heijen echter niets op.
In het verloop van deze eerste helft zijn er kleine mogelijkheden over en weer echter de beide keepers kunnen steeds afdoende handelend optreden. Een wederom wervelend optreden van linksbuiten Mel Hendriks komt hem echter wel op een gele kaart te staan na commentaar op de leiding na een vermeende overtreding op hem. Mel neemt echter op een lucky wijze revanche: in de 25e minuut waagt hij een schot op doel maar omdat de bal wordt getoucheerd door een Heijen-verdediger wordt zijn goallie verrast en gepasseerd: 2-0.  Toch is deze voorsprong terecht want de gastheren spelen geconcentreerd en beter als de gasten. Met vloeiende combinaties worden enkele goede mogelijkheden voorbereid zoals bijvoorbeeld een afgemeten voorzet van Rens Thijssen op het hoofd van Wouter Peeters Weem  die in kansrijke positie helaas de bal naast kopt. In de slotfase van de eerste helft zijn er nog twee mogelijkheden voor de Boys om de score te verhogen: een prima aanvallende combinatie wordt knap gestuit door de Heijen-keeper en een te zachte terugspeelbal kan door Wouter Peeters Weem worden onderschept echter zijn inzet verdwijnt net langs de verkeerde kant van de linker-staander.

De tweede helft is nog maar drie minuten oud en er lijkt zich al een doem-scenario te openbaren: uit een vrij makkelijk toegekende vrije trap voor Heijen wordt de bal bij de tweede paal ingebracht waarna simpel ingekopt kan worden, de Hapse keeper Bjorn Hesen kansloos latend: 2-1. Hierdoor komt natuurlijk adrenaline vrij bij de gasten en dus wordt het alle hens aan dek voor de Boys. Toch is de eerste de beste kans toch voor de Boys: met een prima actie van Rens Thijssen over rechts bezorgt hij de bal in de doelmond alwaar Mel Hendriks de bal keihard naast het doel knalt! Ondanks het feit dat de voorwaartsen van Heijen speldenprikjes uitdelen richting Hapse doel zijn het toch de gastheren die de beste kansen krijgen. In minuut 20 weet de Heijen-goallie eigenhandig twee opgelegde kansen van de Hapse voorwaartsen onschadelijk te maken. Maar 5 minuten later moet hij toch capituleren na een vloeiende Hapse aanval door het centrum van de verdediging van Heijen: vrijgespeeld voor de keeper kan Brian Guntlisbergen de bevrijdende 3-1 intikken. In het laatste kwartier van de tweede helft proberen de gasten het nog wel maar de adrenaline loopt langzaam weg in het geloof op een goed resultaat. De als verse spits ingebrachte Stef Thijssen mag in de laatste minuten nog oorlog maken in de Heijen-zestien met als resultaat dat hij onderuitgehaald wordt door de linksback: penalty. Zijn broer Rens brengt hiermee de stand op 4-1. Een terechte maar wat geflatteerde uitslag.

Hapse Boys – Heijen  4 – 1

Doelpunten: Rens Thijssen 2x, Brian Guntlisbergen, Mel Hendriks.

Bjorn Hesen, Niek Maas (Willem Arts) , Daan Meijer, Wouter Peeters Weem (Wouter Thoonen), Brian Guntlisbergen, Rens Thijssen, Tom Meijer, Mel Hendriks, Job Kemperman, Sjuul Roelofs, Sem Hendriks (Stef Thijssen)

Men of the match: Sem Hendriks, Tom Meijer, Rens Thijssen