211010_SVM-HB1

Hapse Boys pas in tweede helft bij de les

Aan de Eikelenbosserdijk in Melderslo is het deze zondagmiddag 10 oktober 2021 goed toeven langs de lijn tijdens de wedstrijd van SV Melderslo tegen de bezoekers uit Haps: een strakblauwe lucht met een heerlijk verwarmend zonnetje (20 graden) en een voetbalspeelveld als een biljartlaken. Alle ingrediënten aanwezig dus voor een heerlijk voetbalmiddagje kijken. Alleen dat laatste valt toch een beetje tegen voor de Hapse Boys supporters!

Het is namelijk al meteen billenknijpen als in de tweede minuut Wouter Thoonen met een onbegrijpelijke terugspeelbal vanaf het middenveld de bal precies in de voeten van de Melderslo-spits speelt. De verbouwereerde laatste man Stef Thijssen kan echter op het laatste moment met een ultieme slidingtackle de bal voor de aanvaller wegtikken. Hapse Boys start deze wedstrijd niet geconcentreerd genoeg. Dat blijkt o.a. uit het feit dat uit een hoekschop vanaf rechts de bal terecht komt bij de tweede paal alwaar 2 Melderslo-aanvallers volledig vrij staan. Bij het te gehaaste schot vliegt de bal rakelings over de deklat boven keeper Dirk Thijssen.
Melderslo is veel energieker gestart aan deze wedstrijd en dat resulteert in de 10e minuut tot een tweede 100 procent kans: de rechtsbuiten weet de bal vanaf de achterlijn panklaar te leggen voor de voeten van zijn spits op de penaltystip maar de bal verdwijnt bij zijn onnauwkeurig schot via de vuisten van Dirk Thijssen over de lat. En in de 18e minuut is Melderslo andermaal dicht bij de openingstreffer: na een goedlopende aanval, opnieuw over rechts, kan de spits de bal opnieuw niet achter Dirk Thijssen krijgen omdat op het laatste moment een verdedigend been de bal de weg naar het net voorkomt.

Hapse Boys komt maar moeizaam onder deze druk vandaan. Vooral door erg slordige of slechte passing is er veel “Leerlauf” (zeggen de Duitsers: veel energieverspilling zonder resultaat). Het eerste echte Hapse gevaar komt dan toch in de 23e minuut van Rens Thijssen die op een uitstekende dieptepass over links kan doorbreken. Zijn schot kan door de Melderslo-keeper ternauwernood onschadelijk worden gemaakt.

Dat Melderslo feller is in haar acties levert in de 30e minuut de openingstreffer op. Na slordig uitverdedigen op de achterlijn op links door Tim Janssen kan de rechtsbuiten van Melderslo de bal veroveren en panklaar voor de voeten van de Melderslo-spits leggen die dan ook geen moment twijfelt: 1-0. Een volledig onnodig tegendoelpunt!
Enkele minuten later wordt, onder druk van de Melderslo-aanval, een terugspeelbal vanuit de Hapse verdediging iets te kort op keeper Dirk Thijssen gespeeld. Dirk moet hierdoor snel handelen en mist daardoor de bal. Meteen neemt hij de doorgebroken spits vast bij zijn shirt en verhinderd daardoor zijn geheide scoringskans. De scheidsrechter kan dan ook niets anders doen dan Dirk de rode kaart tonen. De wedstrijd wordt vervolgd met 10 man en met Wouter Peeters Weem in het doel. Wouter toont meteen zijn skills als doelman doorbij de toegekende vrije trap de bal meteen klemvast te pakken. In de slotfase van de eerste helft geeft Emiel Jans een perfekte lange bal over links op Rens Thijssen die echter bij de afronding hoog over het doel mikt.

Meteen in de 4e minuut na rust ontvangt Stef Thijssen een gele kaart omdat hij te laat is bij een tackle en zijn tegenstander vloert. Hiermee lijkt de tweede helft een kopie te worden van de eerste. Maar niets is minder waar. Of er is een donderspeech is geweest van trainer Wilfred Schoonderbeek of er heeft iets in de thee gezeten! De tweede helft gaan de Boys wel de strijd met meer vechtlust aan dan in het eerste bedrijf. Het eerste gevaarlijke wapenfeit komt van de linkerzijde met een perfecte voorzet op Rens Thijssen maar de Merselo-keeper kan de bal ternauwernood voor het hoofd van Rens wegplukken. Getalsmatig zijn de Boys dan wel in de minderheid echter dit wordt volledig gecompenseerd met de meevoetballende keeper Wouter Peeters Weem. De gastheren kunnen in de tweede helft geen potten meer breken in het Hapse zestien.

Wel blijft het een raadsel voor de meegereisde toeschouwers waarom bij hoekschoppen van de Boys, als de lange mensen Stef Thijssen en Tim Janssen ook mee zijn gekomen in het strafschopgebied van de tegenstander, de bal zo laag of bij de eerste paal wordt gedeponeerd. Hier dient toch serieus over gesproken te worden in de nabespreking! De gasten uit Haps strijden deze tweede helft voor wat ze waard zijn en gooien er in het laatste kwartier nog een slotoffensief uit met diverse ingebrachte wissels (Sem Hendriks en Willem Arts) en o.a. met Stef Thijssen in de spits. Het mag echter niet meer baten. Geconcludeerd kan worden dat deze wedstrijd is verloren in de eerste helft. Laat dat de les zijn van deze voetbalmiddag.

VV Melderslo- Hapse Boys 1-0

Mannen van de wedstrijd: Wouter Peeters Weem, Niek Maas, Brian Guntlisbergen.