230917_Melderslo-HB1

Hapse Boys tankt zelfvertrouwen voor de competitie.

Op deze mogelijk laatste warme zondagmiddag van 2023, 17 september, treedt Hapse Boys aan in en tegen Melderslo in het kader van het bekerprogramma. Het is de derde en laatste wedstrijd voordat de daadwerkelijke competitie begint en deze bekerwedstrijden worden dan ook aangegrepen om als oefenduels weer de nodige routine op te bouwen. Beker-tegenstander Venhorst zal zeer waarschijnlijk als winnaar van de eerste bekerronde verder gaan.

Hapse Boys heeft in het beginkwartier van de wedstrijd duidelijk moeite om de tegenstander van het doel te houden. In de 10e minuut wordt druk gezet op verdediger Willem Arts die daardoor in de fout gaat en de bal verliest aan de Melderslo-spits. Deze knalt echter de bal vrij voor keeper Bjorn Hesen voorlangs. En ook Bjorn is de eerste minuten niet erg attent. Door te laat naar een diepe hoge bal te lopen weet de spits van de thuisclub de bal voor de graaiende handen van Bjorn net naast te tikken. In de 12e minuut ontvangt Willem Arts een onnodige gele kaart vanwege het onderuit halen van een tegenstander op het middenveld. Na al deze verdedigende acties is het tijd om aan aanvallen te gaan denken voor de Boys. Nadat eerst Rens Thijssen de bal bij een vrije trap vanaf 20 meter voor het Melderslo-doel net over de deklat knalt en het de beurt aan Mel Hendriks. Op snelheid overruled hij de rechtsback van de gastheren en knalt de bal in het keepersgebied tegen de Melderslo-goallie aan maar de bal caramboleert toch in het doel: 0-1. Enkele minuten later heeft Mel een prima dieptebal op de diep sprintende Rens in huis maar Rens’ schot spat uiteen op de deklat. Na een half uur wordt de Melderslo-spits (opnieuw) door slecht verdedigen de kans geboden de gelijkmaker aan te tekenen maar de bal wordt te zacht ingeschoten waardoor keeper Bjorn Hesen kan redden. Toch komt de gelijkmaker er voor de rust: ondanks verwoede pogingen krijgt de Hapse defensie de bal niet afdoende weg waardoor de Melderslo-spits kan scoren 1-1.

Na de thee is de eerste kans voor de gastheren maar de bal wordt in de 48e minuut vanaf rand 16 over het Hapse doel geknald. Maar enkele minuten later ligt de bal in het Melderslo-doel. Een prima aanval gaat hieraan vooraf vanaf rechts waarbij Wouter Peters Weem de bal doorschuift naar de doorgelopen Siebe Lamers die met zijn schot in de linker kruising van het doel de keeper van de gastheren kansloos laat: 1-2. Het spel golft met name op het middenveld op en neer zonder echt veel mogelijkheden voor beide teams. Tot de 70e minuut: Wouter wordt door Emiel Jans in het spel betrokken met een lepe diepe bal en Wouter rondt perfect af met een lob over de uitgekomen keeper van de gastheren 1-3. En 2 minuten later is Wouter opnieuw succesvol als hij een diepe bal het beste beoordeelt en de Melderslo-verdediging achter zich laat en fraai af kan ronden: 1-4. In de 80e minuut verslikt keeper Bjorn Hesen zich in een zachte terugspeelbal en de bal hobbelt in eigen doel: 2-4. Het foutje van Bjorn helpt de gastheren echter niet terug in het zadel en de eindstand is hiermee bereikt. Concurrent Venhorst verliest weliswaar haar wedstrijd maar is op basis van een beter doelsaldo dan Hapse Boys winnaar van deze bekerronde. Aankomende zondag start de competitie met de thuiswedstrijd tegen Brakkenstein uit Nijmegen.

Melderslo 1 – Hapse Boys 1  2 – 4
Doelpunten: Mel Hendriks, Wouter Peeters Weem (2x) en Siebe Lamers

Poule 2.43: De Braak-Venhorst 2-1, Melderslo-Hapse Boys 2-4. Stand: 1. Venhorst* 3-6 (+8), 2. Hapse Boys 3-6 (+0), 3. De Braak 3-4 (-1), 4. Melderslo 3-1 (-7).