211121_BS-HB1

Hapse Boys: wel doelpunten, nog geen wedstrijdpunten!

Op zondagmiddag 21 november 2021 dienen helaas wederom wedstrijden in het amateurvoetbal zonder publiek te worden afgewerkt. Zo ook voor Hapse Boys 1, dat ditmaal in de uitwedstrijd aantreedt tegen Boekel Sport. Het geeft het prachtige sportcomplex van Boekel Sport dan ook een helaas wat desolate aanblik. De Boys missen nog steeds vanwege diverse redenen enkele sterkhouders in het team. Toch mag dit geen obstakel zijn om hier een goed resultaat neer te zetten. De gemiddelde leeftijd van de Groen-Zwarten is 24 jaar, met een enkele uitschieter naar boven (Job Kemperman 31 jr.) en naar onder (Sem Hendriks 18 jr). Spelers dus in de kracht van hun leven.
Na een aftastende beginfase van beide zijden waarbij de speldenprikken van de thuisploeg toch gevaarlijker oogden, zoals een kopbalmogelijkheid voor de Boekel-spits maar de bal is net iets te hoog om deze te kunnen drukken, kunnen ook de gasten uit Haps een eerste kans laten aantekenen in de 9e minuut: Willem de Haas vuurt na een rush over rechts een hard schot vanaf rand zestien op doel af dat tot hoekschop kan worden gebokst door de Boekel-goallie. Wouter Peeters Weem (die net als Depay alle dode spelmomenten lijkt op te eisen) neemt deze hoekschop vanaf rechts en plaatst de bal scherp voor het Boekel-doel alwaar Sjuul Roelofs het beslissende tikje kan geven: 0-1. Hapse Boys op voorsprong, een feit dat dit seizoen nog niet eerder is voorgekomen! Uit dit doelpunt putten de Boys frisse moed en met enkele goedlopende combinaties op het middenveld en in de voorhoede weten ze de tegenstander onder druk te zetten zonder echter doelpuntrijke kansen te scheppen. Of het moet de mislukte voorzet van Willem de Haas zijn waarbij de bal toch gevaarlijk richting kruising doel vliegt waarvoor de Boekel-keeper de bal echter attent wegplukt.
Boekel Sport neemt na twintig minuten echter steeds nadrukkelijker de aanval over maar is vooralsnog besluiteloos in de afronding. En enkele schoten van net buiten de zestien kunnen knap door keeper Dirk Thijssen onschadelijk worden gemaakt. Maar na een half uur moet Dirk dan toch capituleren: een hard schot vanaf rechts weet hij weliswaar te keren maar de terugkaatsende bal vliegt tegen het been van Tim Janssen alsnog in het eigen doel: 1-1.
In de 34e minuut wordt Willem de Haas onreglementair gestuit, net buiten de zestien. Wouter Peeters Weem plaatst de bal wederom scherp voor het doel waar Job Kemperman de bal met het hoofd knap promoveert tot doelpunt: 1-2.
Boekel Sport voert de aanvallende druk nu steeds verder op en komt steeds gevaarlijker voor het Hapse doel. Keeper Dirk Thijssen kan op verschillende aanvallen nog adequaat reageren maar vlak voor rust moet hij toch opnieuw een tegendoelpunt toestaan: de Boekel spits kapt op de penaltystip zijn directe tegenstander (te) simpel uit en knalt de bal onhoudbaar in de linkerkruising: 2-2. Wel een terechte ruststand.

In de tweede helft zijn de gastheren gevaarlijk in de aanval en de Boys kunnen met alle hands aan dek de aanvallers vooralsnog van zich afhouden. Sporadisch kan er een Hapse counter worden uitgevoerd maar die smoort veelal al voor het zestienmetergebied van Boekel Sport. Maar in de 60e minuut kan een afstandsschot van de Boekel-spits niet geblokt worden, Dirk Thijssen kan de bal wel stoppen maar niet vast pakken waarna de Boekel-spits attent binnen kan tikken: 3-2.
In de 70e minuut wordt de uitstekend spelende Brian Guntlisbergen volledig onnodig hard onderuit getrapt door een Boekel-speler die hiervoor dan ook terecht een gele kaart ontvangt van de uitstekend fluitende scheidsrechter Ismail Kilci. Hapse Boys werkt hard om tot een beter resultaat te komen. Ook de door trainer Wilfred Schoonderbeek ingebrachte wissels Tjeu Thijssen, Nick Kuenen en Jarno van Bree kunnen het tij echter niet keren. Dichterbij een iets te hoge kopbal van Job Kemperman bij een scherp aangesneden vrije trap vanaf rechts van (natuurlijk) Wouter Peeters Weem komt het team dan ook niet meer. En dan wanneer de Boys gokken op een geslaagde counter valt het doek toch aan de andere kant: een hard ingebrachte voorzet vanaf rechts kan Dirk Thijssen stoppen maar om de bal onder controle te krijgen tikt hij ongelukkig tegen de enkel van de Boekel-spits die dan ook met graagte gaat liggen: penalty: 4-2.
Conclusie: Hapse Boys komt weer tot scoren, nu de wedstrijdpunten nog.

Mannen van de wedstrijd: Job Kemperman, Dirk Thijssen, Brian Guntlisbergen, Lucas Meijer.