Hapse Boys wint ‘op z’n Duits’ van HBV Beers

Een nog verre van compleet Hapse Boys heeft een verdienstelijke overwinning behaald in en tegen HBV in Beers. Door afwezigheid van enkele sterkhouders vanwege vakantie en blessures waren de Groen-Zwarte verwachtingen dan ook niet erg hoog gespannen voor deze bekerwedstrijd die waarschijnlijk door beide teams als een veredelde oefenwedstrijd zal worden betiteld.

Als gevolg van de doortocht van de vele vrachtauto’s van het gehandicaptenconvooi door het Land van Cuijk en over de Graafsedijk was het voor vele Hapse supporters niet mogelijk op tijd voor aanvang van de wedstrijd op sportpark Calbroek in Beers te arriveren. Die supporters mistten dan ook de eerste treffer in deze wedstrijd: in de tweede minuut wordt de bal vanaf het Hapse middenveld teruggespeeld op Stef Thijssen die de bal daarbij ongelukkig in de zestien tegen zijn arm krijgt: penalty. De benutte penalty bracht HBV dan ook al snel een onverwachte voorsprong en de gastheren besloten dan ook maar meteen flink door te drukken. Talloze voorzetten, hoekschoppen en kleine mogelijkheden teisterden de Hapse defensie die echter wonderwel op de been bleef.
Na deze stormachtige beginfase herpakten de gasten zich uitstekend metmeer balbezit en een rustige spelopbouw. Hieruit ontstaat na een kwartier al snel een goede mogelijkheid maar een uitstekende en vlotlopende aanval wordt slordig afgerond waarbij het schot de bal hoog over het Beerse doel verdwijnt.
In de 25e minuut wordt een drinkpauze ingelast tot verbazing van het aanwezige publiek!
Na een half uur spelen krijgt de HBV-spits een bijna niet te missen kans echter hij laat op het laatste moment de bal van zijn schoen springen waardoor Hapse Boys-keeper Dirk Thijssen reddend kan optreden. Even later een vrijwel identieke situatie waarbij opnieuw Dirk Thijssen als winnaar uit de strijd komt. In de slotfase van de eerste helft krijgt ook Hapse Boys nog een mogelijkheid tot scoren maar de lepe lob wordt door de HBV-keeper kunstig over de lat gewerkt.

Was het HBV dat in de beginfase van de eerste helft wist te scoren, Hapse Boys deed hetzelfde in de tweede minuut na rust: een prima voorzet van Wouter Peeters Weem wordt door Willem de Haas knap afgewerkt en tot doelpunt gepromoveerd: 1-1. In deze tweede helft was met name het Hapse publiek aangenaam verrast door het vertoonde positieve spel van de Groen Zwarte formatie die toch gemankeerd aan deze wedstrijd was begonnen. Weliswaar ging er bij de passing en de afronding weleens wat fout maar qua inzet was er weinig op aan te merken. Tel daarbij op het uitstekende keeperswerk van Dirk Thijssen, die enkele keren knap reddend optrad bij gevaarlijke schoten vanaf de zestien, en de Boys bleven fier overeind. Sterker nog: de boys kregen enkele serieuze mogelijkheden tot scoren zoals een te zacht schot van Emiel Jans en een gemiste kopbal van Wouter Thoonen. In de slotfase worden de moegestreden Willem Arts en Sem Hendriks vervangen door Niek Maas en Nick Kuenen. In deze slotfase vonden nog 3 goede mogelijkheden tot scoren plaats: als eerste vloog bij het afstandsschot van Wouter Peeters Weem de bal rakelings over de Beerse dwarsligger. In de een na laatste minuut krijgt de HBV-spits een uitgelezen mogelijkheid de wedstrijd te beslissen maar hij faalt jammerlijk. En in de allerlaatste minuut vuurt Nick Kuenen een keihard schot af op de HBV-keeper die weliswaar de bal kan tegenhouden maar niet klemvast waardoor spits Wouter Thoonen kan “afstoffen”: 1-2. Zo eindigt deze sportieve derby fortuinlijk in het voordeel van de bezoekers uit Haps.

HBV – Hapse Boys 1-2

doelpunten: Willem de Haas en Wouter Thoonen

Mannen van de wedstrijd: Dirk Thijssen en Willem de Haas.