logo_Havoc

HaVoC dames 1 doet zichzelf tekort

Op zaterdagmiddag 10 december 2022 staat de enige uitwedstrijd van HaVoC Dames 1 op het programma die door de Hapse toeschouwers met de fiets kan worden bezocht, namelijk Activia in Sint Anthonis. De Activia-hal is weliswaar groot genoeg voor drie wedstrijdvelden echter het ontbreekt aan een afdoende afscheiding tussen de velden. Weliswaar staan er houten tribunes tussen de velden in maar tijdens de 2 wedstrijden die deze middag tegelijkertijd worden gespeeld, (toevallig ook het Eerste Herenteam van HaVoC treedt aan in Sint Anthonis) vliegen de ballen over en weer over elkaars speelveld wat niet bevorderlijk is voor ieders wedstrijdconcentratie. En ook de toeschouwers zitten er niet erg rustig….!

Activia Dames 2 staat met 10 wedstrijden gespeeld op 27 punten, goed voor plaats 5 op de ranglijst. HaVoC dames 1 staat op de 7e plek en heeft 9 wedstrijden gespeeld en 20 punten. Als het vanmiddag goede zaken kan doen dan kruipt het Hapse team allengs dichterbij.

De eerste set kent in de beginfase een gelijk opgaand spelbeeld met een 4-4 tussenstand. En met een sterke fase van met name Lynn Martens die met enkele smashes in het achterveld van de tegenstander punten scoort. Maar ook Suze van der Poel is aan het net aanvallend sterk. Hierdoor loopt HaVoC uit naar een 12-6 voorsprong. Activia loopt met o.a. 4 uit-services tegen een uiteindelijk 19-11 achterstand aan. Deze achterstand kan niet meer goed gemaakt worden. De eerste set wordt door de gasten binnengehaald middels een korte bal van Lynn: 11-25 voor HaVoC.

De tweede set start met een slordig HaVoC dat snel op achterstand komt. Maar met een goede servicebeurt van Princes Anne van Bergen kan het team terugkomen naar 6-6 en zelfs naar 9-6 klimmen. Maar Activia bijt steeds beter van zich af en neemt zelfs de voorsprong van HaVoC over, van 12-11 naar 18-11! Met de stand van 19-16 maakt Activia een netfout waardoor het Hapse team weer de aansluiting krijgt. Het einde van deze set heeft alles in zich wat men een goede partij volley kan wensen: een goede redding van Lobke Arts, een prachtige smash van Activia in het Hapse achterveld, een mooi punt langs de rechterlijn van de tegenstander door Lynn en Sanne van den Boogaard brengt met een mooie smash de stand op 23-23. Echter: de HaVoC service gaat uit waardoor Activia op setpoint komt en deze maar al te graag benut: 25-23! Hier had voor HaVoC meer ingezeten. (1-1)

In de derde set laat het Hapse team een vroege voorsprong verdampen van 1-5 voor naar 9-5 achter! Toch komt HaVoC weer terug op voorsprong middels sterke servicebeurten naar 11-13. Verder mag HaVoC een punt incasseren vanwege een opstellingsfout bij de tegenstander. Ook het einde van deze set is weer close: een 15-18 voorsprong wordt door Activia weer omgezet naar een 21-18 voorsprong. Tijdens deze spannende eindfase komen er tot 3x toe ballen van het andere speelveld waardoor de vaak prachtige rallys dienen te worden gestopt. Dit komt de concentratie natuurlijk niet ten goede en het lijkt dat de Hapse dames hier het meeste last van hebben. O.a. een kansrijke smash van HaVoC op 22-19 wordt gemist waardoor Activia uitloopt naar de tweede setwinst: 25-19. Wederom dus in de slotfase “genekt”! (2-1)

In de vierde set kan Prinses Anne van zich doen spreken door een mooie smash naar 3-5 voorsprong. Maar de strijd wordt steeds meer in het voordeel van Activia beslist. Tot 12-12 kan HaVoC de gastvrouwen bijhouden maar moet het  toch toezien dat Activia de buit definitief naar zich toetrekt en met sterk spel de 4e set binnenhaalt met 25-14.  Jammer want er had echt een beter resultaat ingezeten.