logo_Havoc

HaVoC Dames 1 kan positieve vibe consolideren!

Uit de vorige week zwaarbevochten overwinning (3-2 tegen VCN) heeft het HaVoC dames 1 team, uitkomende in de eerste divisie B meer dan voldoende inspiratie kunnen putten om de tegenstander van vandaag, het op de ranglijst lager geplaatste Merkala Zaanstad DS1, het vuur na aan de schenen te leggen. Met de enthousiaste ondersteuning van de twee mini’s van deze week, Lieke en Lara en het trouwe thuispubliek, start de Hapse damesformatie in de eerste set met een zeer gelijk opgaande puntenverdeling. En dan wordt het in de slotfase van de set natuurlijk erg spannend. Met een 24-22 stand serveert de tegenstander echter de bal in het net waardoor HaVoC het eerste wedstrijdpunt kan bijschrijven. De tweede set verloopt eigenlijk identiek aan de eerste: na een tussenstand van 16-16 neemt de thuisploeg een kleine voorsprong die het niet meer afgeeft tot en met het einde (25-22). Van beide zijden wordt dan ook flink gestreden met prachtige rally’s over en weer. Zoals gebruikelijk kan de derde set een cruciale gamechanger worden in de wedstrijd en dat blijkt het dan ook te worden. Nadat eerst Lynn Martens met haar servicedruk een voorsprong kan forceren tot 7-2 komen de gasten uit Zaanstad sterk terug verderop in de wedstrijd tot 19-19. Het blijft “billenknijpen” tot de laatste balwisselingen (24-24) en tenslotte de bevrijdende 26-24! In de wetenschap dat in ieder geval de 4 punten binnen zijn wordt de vierde en laatste set met veel meer overtuiging binnen “geharkt” met 25-18.
Met een tevreden glimlach kan het team het thuispubliek dan ook bedanken voor de support van een mooie en belangrijke overwinning.