logo_Havoc

HaVoC Dames 1 te sterk voor Rode-Lantaarndrager.

Op zaterdagavond 2 maart 2024 speelt HaVoC Dames 1 haar één na laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in de eigen sporthal De Stappert in Haps. Op dit moment staat HaVoC D1 op de 3e plek van de ranglijst met 49 punten. De tegenstander van deze avond, ODI Dames 1 uit Middelbeers, staat nummer laatst met 14 punten. Maar zoals de Hapse dames al hebben vermeld in het wedstrijdboekje dat op de tribune is verspreid zijn ze zeer beducht voor onderschatting van deze tegenstander temeer omdat ODI de laatste wedstrijden puntjes aan het sprokkelen zijn.

Set 1
Na een wat stroeve start, ODI blijft gelijk op gaan met 2-2 kan HaVoC toch plotseling een flinke voorsprong opbouwen middels slimme passes naar de linkse en rechtse verre hoeken van het speelveld van de tegenstander, vaak mogelijk gemaakt door spelverdeler Sanne v.d. Bogaart. En nadat Britt Derks met een prima smash binnen het vak van de tegenstander de tussenstand op 12-6 brengt vindt de coach van ODI het even welletjes en vraagt een time-out aan. Dit oponthoud mag hen echter niet baten want HaVoC blijft goed druk zetten en loopt met name via de zusjes Anne en Mies van Bergen uit naar setpoint 24-9. Dit setpoint wordt verzilverd door Indy v.d. Groes middels een subtiel passje naast de block van de tegenstander: 25-14.

Set 2
Ook in deze tweede set is HaVoC dominant in haar speelwijze. Het kan wederom goed druk zetten op de tegenstander dat hier duidelijk moeite mee heeft. En vooral middels enkele prima smashes van met name Mies van Bergen en Lynn Martens door het block van de tegenstander kan een tussenstand van 15-7 worden opgetekend. Dan volgt de beste ralley van de wedstrijd tot dan toe waarbij uiteindelijk HaVoC aan het langste eind trekt naar 16-7. Bij een tussenstand van 19-10 wordt Anouk Lamers in het team gebracht door coach Guus v.d. Elzen. Anouk is speelster van HaVoC Dames 2 en mag aan het niveau van het Eerste ruiken. En hoe! Haar eerste balcontact levert al met een slimme tip-in de 20-10 op! De Hapse dames kunnen de wedstrijd verder onbedreigd uitspelen: 25-15.

Set 3
Set nummertje drie levert heel vaak iets vreemds op in de koppies van de Hapse thuisploeg. Is het een conditie-dingetje? Is het een set 3-faalangst? Het blijft toch een psychologisch aandachtspuntje. Want in de historie van dit team blijkt deze set iets onverklaarbaars in het team teweeg te brengen. En dus ook nu. Want bij een 4-5 tussenstand blijkt dus dat dit de allereerste keer is dat tegenstander ODI op voorsprong staat in deze wedstrijd! Maar toch kan de thuisploeg deze achterstand ombuigen naar een voorsprong tot 10-6, vaak door goed corrigerend werk van libero Lobke Arts en met enkele slimme passes van spelverdeler Sanne v.d. Boogaart. Maar toch is daar weer het 3e-set-spook: achterstand met 16-18, 17-20 tot zelfs 22-23! Het dient gezegd te worden dat ODI in deze fase van de wedstrijd haar beste spel laat zien. Maar dan volgt een prima pass van Lynn Martens (23-23) en een werkelijk prachtige pass van Sanne v.d. Boogaart (24-23). Als in de beslissende superspannende ralley de ODI aanvalster haar smash uit slaat is de derde set dan toch binnen: 25-23.

Set 4
In de 4e set loopt HaVoc in de beginperiode opnieuw tegen enkele achterstanden aan. (2-4 en 7-9) maar dan knokt de thuisploeg zich toch naar een voorsprong. In deze laatste set manifesteert zich, naast Britt Derks en Anne van Bergen, met name Karlijn Janssen zich middels een goede servicebeurt en enkele prima smashes. Alhoewel ODI prima bijblijft in deze laatste set is het toch HaVoC dat de set wederom naar zich toe kan trekken: 25-20.