13 en 14 oktober: 'De Rozenbottels' Haps vieren 50-jarig bestaan!

Gouden mijlpaal voor Blaaskapel De Rozenbottels.
Op 14 oktober a.s. is het precies 50 jaar geleden dat in Haps blaaskapel ‘De Rozenbottels’ is opgericht. Vanuit Fanfare ‘Juliana’ zijn in 1968 een 13-tal muzikanten, waaronder Koos Venbrux, zich gaan toeleggen op Egerländer muziek. Nu, 50 jaar later, bestaan de Rozenbottels uit 14 muzikanten en een geluidsman. De muzieknummers zijn uitgebreid met Böhmische en Tsjechische muziek en Koos is nog steeds een trouw lid.

Het gouden jubileum van ‘De Rozenbottels’ zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Op zaterdag 13 en zondag 14 oktober a.s. wordt in sporthal ‘De Stappert’ een groot feest georganiseerd voor jong en oud. Markelo, Nederweert, Sittard, Groesbeek en dan nu op 14 oktober Hét Oktoberfest in Haps met de uit Limburg afkomstige band: Wahnsinn.

Op zaterdagavond zal de sporthal hiervoor omgetoverd worden tot een Oktoberfeststube want Wahnsinn staat al 10 jaar bekend om zijn te gekke muzikale live-shows tijdens Oktoberfesten. Maarliefst 8 rasmuzikanten denderen als een orkaan over het publiek met hun tiroler-polka Power. Het repertoire kenmerkt zich als populaire Schlager, Alpenparade, Glansparade, Hüttenfest, van Apres-ski tot Feestmuziek, van Polka tot Golden Oldie’s,
alle remmen gaan los! Bekijk alvast de site om in de stemming te komen: www.wahnsinn.nl
Vanaf 21.00 uur zetten ze ongetwijfeld de zaal op zijn kop.
Toegangskaarten à € 10,- zijn online te bestellen op www.tirolerfesthaps.com

Op zondag 14 oktober wordt er vanaf 13.00 uur een heus kapellenfestival gehouden. Het is een doorlopend programma dat zal plaatsvinden op twee podia waarbij steeds een overgangsnummer gezamenlijk gespeeld zal worden door de kapellen. Hier treden naast ‘De Rozenbottels’ een viertal blaaskapellen op welke in het verleden al eens te gast waren in Haps namelijk:
Die Ellenthaler Musikanten uit Ell
De Breethaler uit Maasbree
De Wiellander Muzikanten uit Elshout en
Die Berger Musikanten uit Nieuw-Bergen.
De toegang is deze middag gratis.

We hopen dat we er samen met jullie een mooi weekend van kunnen maken.

Voor meer info: www.derozenbottels.nl, www.facebook.com/derozenbottels en www.facebook.com/tirolerfesthaps

logo