Onderwerpen zijn o.a.: buurt-app, oplaadpaal op Kerkplein, Skate-ram, onderzoek wateroverlast.
Buurt app (verslag van preventie bijeenkomst). Zeer interessante presentatie met voldoende gelegenheid voor vragen en extra tips. Procentueel is de kans maar 1 tot 2% dat er bij jou wordt ingebroken en de meeste inbraken gebeuren tussen 12.00 – 20.00 uur.
We willen een plan om Haps breed te voorzien van borden met buurt alarm app. Dus bijvoorbeeld bij alle invalswegen. (Aantal te plaatsen in overleg met tips van de wijkagent). Verder is het voorstel gedaan om van iedere bestaande buurtalarm-app 1 persoon te koppelen aan aparte app met dus van iedere buurt 1 persoon. Kan bijvoorbeeld de buurtvertegenwoordiger zijn. Als er dan op de plaatselijke app iets dusdanigs gebeurd kan die persoon het hierop zetten om Haps breed te kunnen communiceren. Die persoon is dus wel de filter om onnodig ge app te voorkomen. Wie hierover wil meedenken mag zich melden om een keer samen te komen met die personen en de regels af te spreken wat handig is om erop te zetten.
Oplaadpaal (bericht gemeente)
Duurzaamheid en daarmee duurzame energie is een belangrijk thema binnen onze gemeente. Wij willen elektrisch autorijden stimuleren. Dit doen wij o.a. door laadpunten te plaatsen op strategische locaties. Daarvoor wordt er gekozen voor een openbare parkeerplaats in de buurt van lokale voorzieningen en activiteiten. Het tarief wat bestuurders van elektrische auto’s betalen aan zo’n laadpunt is het goedkoopste in heel Nederland op het moment (22ct/kWh) en daarmee bijna dezelfde prijs als dat een inwoner aan zijn eigen laadpunt thuis betaalt. Wij willen zo snel mogelijk door met het realiseren van een laadpunt in Haps maar niet zonder eerst uw dorpsraad in te lichten. In de bijlage vindt u een conceptinrichtingsplan voor het Kerkplein in Haps. Zonder tegenbericht gaan wij er vanuit dat u geen bezwaar heeft om een laadpunt te realiseren zoals in het concept inrichtingsplan wordt voorgesteld op het Kerkplein in Haps.
Skate Ram
Met de controle van de speeltoestellen is gebleken dat de skate ram op de loshaal niet meer in goede staat is om deze op te knappen. Hiervoor had Peet Theunissen al een projectsubsidie aangevraagd en gekregen om de ram te beschilderen met de Hapse jeugd. Dit project wordt even in de ijskast gezet om te bezien wat er op die plek moet gebeuren. Dit kan een nieuwe skate ram zijn of een of ander speeltoestel. Heeft u hier ideeën over, laat het ons dan weten.
Club van 500 Brabanders (bericht provincie)
Denk jij mee? Provincie zoekt 500 Brabanders
Durf jij in een zelfrijdende auto te stappen? Vind jij de e-bike een goed alternatief voor de bus? En zou de overheid deelauto’s meer moeten stimuleren? Heb jij hierover een mening, word dan lid van de Club van 500. De provincie Noord-Brabant zoekt 500 Brabanders die actief mee willen denken over de toekomst van mobiliteit. Als lid reageer je op online stellingen en vragen en kun je tijdens bijeenkomsten in gesprek met bestuurders en beleidsmakers.
Waarom lid worden?
* Je denkt actief mee over de koers en ambitie van de overheid
* Je kunt jouw eigen ideeën delen met andere Brabanders
* Je hebt invloed op het openbaar vervoer en de omgevingsvisie van Brabant
Hoe kun je meedenken?
* Reageer op ons online platform op vragen en stellingen
* Ontvang uitnodigingen voor panel-bijeenkomsten
* Ga in gesprek met bestuurders en beleidsmakers van de provincie
Wil jij meedenken? Of ken je iemand die interesse zou kunnen hebben in de Club van 500? Aanmelden kan via www.brabant.nl/toekomstmobiliteit.
Onderzoek wateroverlast gemeente Cuijk (bericht gemeente)
Op 30 mei 2016 is er een extreme regenbui gevallen over grote delen van de gemeente Cuijk. Door deze extreme regen is er op verschillende plaatsen wateroverlast ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn de ondergelopen tunnel in de Beersebaan en water in winkels en woningen, onder andere in het centrum van Cuijk en Haps. De gemeente Cuijk is gestart met een onderzoek naar maatregelen welke wateroverlast kunnen beperken/voorkomen. In de tussentijd zijn waar mogelijk en op korte termijn uitvoerbaar al maatregelen genomen.
Onderzoeksopzet
Na de regenbui op 30 mei 2016 zijn er veel meldingen bij de gemeente ingediend over wateroverlast. De gemeente Cuijk heeft deze meldingen verzameld en waar mogelijk direct actie ondernomen. De grotere overlastlocaties worden verder onderzocht volgens onderstaande methode.
Fase 1: Opstart en inventarisatie
In fase 1 worden de knelpunten en kwetsbare gebieden in beeld gebracht. Deze worden vervolgens geanalyseerd en er worden mogelijke oplossingsrichtingen bepaald.
Fase 2: Informatietraject
Na de inventarisatie en het bepalen van mogelijke oplossingsrichtingen worden de inwoners van de gemeente Cuijk geïnformeerd. Middels informatiebijeenkomsten kunnen inwoners persoonlijke toelichting krijgen op de bij ons bekende overlast situaties en voorgestelde maatregelen. Hierbij is er ruimte tot alternatieve voorstellen voor maatregelen en afstemming om een zo goed mogelijke maatregel te bepalen voor de verschillende overlastsituaties. Ook kunnen er overlast locaties aangedragen worden die nog niet de benodigde aandacht hebben gekregen.
Fase 3: Bepalen definitieve oplossingen en opstellen rapportage
Na het informatietraject worden de in samenwerking met de inwoners van de gemeente Cuijk opgestelde maatregelen uitgewerkt in een rapportage. Deze rapportage wordt aan de inwoners teruggekoppeld en vervolgens definitief gemaakt.
Fase 4: Voorleggen aan de Gemeenteraad
In de laatste fase wordt de rapportage ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd. Op basis van haar besluit wordt uitvoering gegeven aan de te nemen maatregelen.
Planning onderzoek
De opstart en inventarisatiefase loopt en het is de planning dat fase 2 tussen mei en september 2017 wordt uitgevoerd. Fase 3 wordt in september tot en met november 2017 doorlopen en vervolgens wordt de definitieve rapportage aan de gemeenteraad voorgelegd. Als het proces voorspoedig verloopt zal dit in het eerste kwartaal van 2018 plaatsvinden.
Locaties wateroverlast doorgeven / nadere informatie
De ingediende meldingen vormen de basis voor het onderzoek. Heeft u wateroverlast ervaren en wilt u zeker weten dat dit in het onderzoek meegenomen wordt dan kunt u dit doorgeven aan Mark Peters via , of Erik van Grunsven via van de gemeente Cuijk. Zij zijn ook telefonisch te bereiken op het nummer: 0485-396600. Ook voor andere vragen of opmerkingen kunt u bij hen terecht
Dorpsraadvergadering
De volgende dorpsraadvergadering is dinsdag 6 juni om 20.00 uur in het Hops Kwartierke. Hierbij verwachten wij weer alle contactpersonen van de buurten.