logo_Hapse Boys

Prins Rob d’n Twedde bezorgt Hapse toeschouwers koude tenen!

Koploper Hapse Boys terechte winnaar in uitduel tegen SIOL.
Als gevolg van carnavalsactiviteiten in zowel Katwijk als Haps op zondagmiddag hadden beide verenigingen besloten hun strijd op zaterdagavond te laten plaatsvinden.
Het lijkt wel zomeravondvoetbal op deze zaterdag 16 februari 2019 ware het niet dat de temperatuur de talrijke Hapse toeschouwers wel koude tenen bezorgt.
Hapse Boys start meteen met het initiatief te nemen in deze wedstrijd. Diverse aardige aanvallen worden op de kunstgrasmat gelegd. In de 10e minuut is er de uitgelezen mogelijkheid voor de Groen-Zwarten de score te openen: na een foutje in de SIOL-verdediging kan Wouter Peeters Weem alleen op het doel af maar in plaats van uit te halen geeft hij de bal te scherp breed waar helaas niemand bij kan. Ook na dit moment kunnen de Boys niet tot scoren komen ondanks goed voorbereidend werk van Rens Thijssen. Rens wordt herhaaldelijk diep aangespeeld maar uit zijn voorzetten kan niemand het beslissende tikje geven. SIOL komt in de eerste helft niet gevaarlijk voor het doel van Dirk Thijssen. Een knap afstandsschot van Nicky v.d. Wijst vliegt rakelings langs de rechterstaander. Dit concept dienen de Boys vaker te hanteren tegen de SIOL-keeper die klein van stuk is. Kunstgras vraagt wel om een andere manier van elkaar aanspelen want de bal remt niet af op deze ondergrond. Hierdoor gaan relatief veel diepe passes, met name op Rens Thijssen helaas ongevaarlijk over de achterlijn. In de 32e minuut komt Tom Meijer nog het dichtst bij de openingstreffer maar zijn schuiver vanaf links mist rakelings het doel.

SIOL tracht in de tweede helft uit een ander vaatje te tappen door meer druk te zetten en heeft al bijna meteen succes met een schot op de lat. Hapse Boys is hierdoor meteen weer bij de les. In de 50e minuut kan Tom Meijer een prima voorzet vrij inkoppen maar hij mist het doel. Het inbrengen van Joost van de Groes brengt een ander elan in de wedstrijd. De bal wordt wat langer voorin vastgehouden en er ontstaan mooie combinaties. Keeper Dirk Thijssen krijgt wel wat meer te doen maar echt gevaarlijk kan SIOL nog steeds niet worden. Opvallend wordt het feit dat steeds door de spelers met veel misbaar en geschreeuw wordt gereageerd op de beslissingen van de uitstekend leidende scheidsrechter Theeuwen. Die laat zich hierdoor echter niet intimideren. In de 62e minuut is het eindelijk raak voor Hapse Boys: Uit een vrije trap vanaf links door Emiel Jans valt de bal bij de tweede paal waar Joost van de Groes de bal attent binnentikt: 0-1. Hapse Boys blijft de betere ploeg en kan SIOL, dat veel de lange bal hanteert, met haar lange verdedigers vrij simpel onschadelijk maken. SIOL zet in de laatste 20 minuten wel een tandje bij en wil een strafschop als een aanvaller in de zestien bij een duel valt, opnieuw met veel geschreeuw en misbaar. De scheidsrechter wuift het weg. De aanvallende aspiraties van SIOL bieden mogelijkheden voor de counter van de Boys. Uit één zo’n snelle aanval wordt in de slotfase een Hapse Boys aanvaller ten val gebracht in de zestien en verdient daarmee een penalty. De bal wordt echter veel te zwak inschoten door Job Kemperman waardoor de SIOL-keeper redding kan brengen. Hierdoor blijft het tot het einde spannend maar doelpunten vallen er niet meer. Trainer Michel Kuijpers kan tevreden zijn met deze uitzege op een toch voor de Boys onwennig (kunstgras-) ondergrond.

SIOL 1 – Hapse Boys 1 0-1
Doelpunt: Joost van de Groes

Mannen van de wedstrijd: Nicky v.d. Wijst, Niek Maas, Joost v.d. Groes