Hapse Boys thuis onderuit tegen Boekel Sport

Begin september was de kermis in Haps dan wel afgelast, het trainerscaroussel draaide er wel op volle toeren!
Na het vertrek van Michel Kuijpers naar SSS’18 kwam zijn opvolger Tom v.d. Wijst die echter vlak voor de start van de competitie de pijp aan Maarten gaf. Thijs Kemperman fungeerde vervolgens 1 wedstrijd als ad interim coach waarna Wilfred Schoonderbeek zich aandiende als de definitieve keusheer. Dit alles zijn natuurlijk geen optimale omstandigheden bij de start van deze competitie. Wilfred ziet zijn team deze middag dus voor het eerst “voor het echie” gaan, tegen Boekel Sport.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter staat de Hapse formatie van de kersverse trainer Wilbert Schoonderbeek onder druk. De bezoekers uit Boekel nemen meteen het initiatief, hebben het meeste balbezit en voetballen vooral op de helft van de thuisploeg. Kansen levert het vooralsnog niet op, mede door een stugge Groen-Zwarte verdediging. De wedstrijd is nauwelijks 5 minuten oud of aanvoerder Nicky v.d. Wijst krijgt onnodig meteen een gele kaart vanwege een iets te laat ingezette sliding waardoor zijn tegenstander onderuit gaat. In de 12e minuut komen de bezoekers bijna op voorsprong als de bal na een schot vanaf de zestien door Hapse Boys keeper Dirk Thijssen tegen de linkerstaander kan worden gewerkt. De terug in het veld springende bal wordt vervolgens onconventioneel over de zijlijn gewerkt. Het blijkt uitstel van executie want enkele minuten later is het wel raak voor de bezoekers uit Boekel: na knappe passeerbewegingen van de linksbuiten van de bezoekers vindt hij vanaf de achterlijn zijn inkomende medespeler op 10 meter van het doel die dit buitenkansje simpel benut: 0-1. Het veldoverwicht van Boekel Sport blijft en vertaalt zich onder andere ook in een aantal veroverde hoekschoppen die echter verder geen wezenlijk gevaar vormen voor de lange Hapse verdedigers. Langzaam maar zeker kunnen de Hapse voorwaartsen zich wat meer voor het Boekelse doel laten zien maar zonder voor echt gevaar te kunnen zorgen. Daarvoor is ook de handelingssnelheid van de gasten hoger. In de 35e minuut verdubbelt Boekel Sport haar voorsprong. Met een mooie solo-actie vanaf het middenveld neemt de Boekel-speler de bal ruim buiten de zestien op zijn pantoffel en de bal zeilt links onder de lat, onhoudbaar voor Hapse Boys-goallie Dirk Thijssen: een mooi doelpunt: 0-2. Hierna veroveren de Boys nog wel enkele hoekschoppen maar afgezien van een goede kopkans voor Rens Thijssen blijven verdere mogelijkheden uit. Of het zou vlak voor rust uit een vrije trap op 5 meter buiten de zestien moeten zijn. Emiel Jans krult de bal wel mooi naar de rechterhoek maar de bal heeft te weinig snelheid om de Boekel-keeper te kunnen verrassen.

De tactische zet van de nieuwe trainer Schoonderbeek om laatste man Stef Thijssen de tweede helft als pinchhitter in te zetten in de spits met Nicky v.d. Wijst nu als laatste man lijkt zich al meteen in de tweede minuut te logenstraffen: voordat de Hapse verdedigers hun zaken achterin op orde hebben ligt de 0-3 al achter Dirk Thijssen in het net. Maar een minuut later is het toch Stef Thijssen die de hele Boekel-verdediging te slim af is met zijn kopbal uit een hoekschap vanaf links: 1-3. Een mooi doelpunt. Ondanks het nieuwe felle elan in de tweede helft kunnen de gastheren geen gaten meer schieten in de Boekel-defensie. Van het tot stand brengen van enige nieuwe spanning in deze wedstrijd is dan ook geen sprake meer. Temeer niet nadat de Boekel-spits een toch houdbare kopbal onder het lichaam van Dirk Thijssen ziet verdwijnen. 1-4. De wedstrijd dooft dan ook als de bekende nachtkaars met een verdiende zege van Boekel Sport op een nog naar een goede vorm zoekend Hapse Boys in een sportieve wedstrijd onder goede leiding van scheidsrechter van Geffen uit Veghel.